TOP KüLTüR MANTAR TOHUMU SECRETS

Top kültür mantar tohumu Secrets

Top kültür mantar tohumu Secrets

Blog Article

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

Bilimsel verilere dayanmayan kaynaklarda bu sıcaklık değerlerinin yer alma nedeni; ortamın sıcaklığını 18 derecenin altına düşürmek için standart klimaların yeterli gelmemesidir.

Ağırlığının büyük çoğunluğu sudan oluşur ve toplandıktan sonra bir kaç saat içinde suyun buharlaşması nedeniyle ağırlığının yaklaşık % ten’unu kaybeder.

İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.

Kuzu göbeği mantarını tüm yönleriyle tanıdık ama sizin aklınızda bir de "Kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir?" sorusu oluşmuş olabilir. Yetiştirilmesi zor bir bitki olması kuzu göbeği mantarının diğer mantarlardan daha pahalı olmasının en önemli sebeplerinden biri.

Kanlıca mantarı deneme kiti ile evinizde işyerinizde kendi mantarınızı yetiştirin. tohumları ve tüm propertyımcı maddeleri içindedir. siz sadece kulanım klavuzundakileri uygulayıp mantarınızın çıkmasını bekleyeceksiniz.

Bu mantar turunu ilk defa goruyorum krndinizmi topladiniz yoksa marketlerde bulunuyormu almanyada yasiyorum hic gormedim belkide buralarda yok olsa mantarin herturlusunu severim

You'll be able to email the positioning owner to let them know you were blocked. Be sure to contain Anything you have been carrying out when this page arrived up and also the Cloudflare Ray ID uncovered at the bottom of the web page.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çOkay sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Kompost içeriğini biraz daha detaylı anlatırsak, ekonomik olması nedeniyle ana madde olarak saman veya pamuk kullanılır. Bunlara ek olarak besleyici olması nedeniyle kavak veya kayın ağacı talaşı ve kepek eklenir.

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin more info karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

Basit olarak kompost adı verilen saman, talaş gibi ağaç artıkları içine misel adı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Bu kadar yüksek oranda verimlerin laboratuvar şartlarında bile alınması kolay değildir. Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yaptığı bir araştırmada çeşitli oranlarda kuru madde miktarı kullanılarak en fazla %41 verim elde edilmiştir ancak bu verim ticari olarak ekonomik değildir.

Kırmızıdan sarıya çalan rengi ile kendine has bir renk geçişi olan bu mantar, hoş kokan bir tada sahiptir.

Report this page